Baas van morgen

Steiger B placeholder

Gertjan heeft zich al meerdere keren als vrijwilliger ingezet voor JINC. ‘Ik ken JINC via mijn vorige werkgever. Toen heb ik verschillende keren een snuffelstage georganiseerd’, vertelt Gertjan. Vorig jaar gaf hij een digitale sollicitatietraining aan VMBO-leerlingen van het Montessori Lyceum Flevoland. En onlangs stond Gertjan (digitaal) voor groep 5 van de basisschool de Poolster in Lelystad. 

Wat doet JINC?

Via JINC krijgen jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om zich te ontwikkelen. In het JINC-programma maken de jongeren kennis met allerlei beroepen. Ze ontdekken welk werk bij hun talenten past en ze leren solliciteren. Gertjan: ‘JINC zet zich vooral in voor kwetsbare jongeren. Door de projecten van JINC kunnen we samen kansengelijkheid onder jongeren tegengaan’.


Activiteiten

Het doel van de samenwerking met Steiger B is dat Gertjan zijn collega’s en het netwerk van Steiger B betrekt bij JINC. Bijvoorbeeld door net als hijzelf deed, een Taaltrip te organiseren. Groep 5 van basisschool de Poolster kwam via een filmpje alles te weten over de Oostvaardersplassen. Gertjan was de presentator en stelde allerlei vragen. Het doel is op een speelse wijze de woordenschat van de kinderen te vergroten. Andere activiteiten van JINC zijn onder andere sollicitatietraining, bliksemstage, carrière coach en Baas van Morgen.

 

Meedoen 

Elke Steiger B collega of relatie kan zich opgeven voor de projecten bij hem of haar in de buurt. JINC zorgt voor een gedegen voorbereiding en begeleiding. Gertjan: ‘De sollicitatietraining doen we bijvoorbeeld in koppels. Dus is er al een ervaren trainer. Ook de docent is bij elk project aanwezig’. Ben je enthousiast over JINC? Wil je meer weten of meedoen? Neem contact op met Gertjan@steigerb.nl