Bewogen jaar voor werving & selectie

Bewogen jaar voor werving & selectie

Als bureau voor werving en selectie kregen we nog nooit zoveel vacatures binnen. Gelukkig hebben we voor het overgrote deel aan die vraag kunnen voldoen. Wel bleken we over het algemeen langer en intensiever te moeten zoeken naar kandidaten. We konden per vacature iets minder kandidaten voordragen en het duurde wat langer om een vacature ingevuld te krijgen. In sommige gevallen was een deadline bovendien niet reëel en zijn we gewoon langer blijven doorzoeken naar die ene passende kandidaat.

Kandidaten kiezen kritisch
Dit jaar waren er minder sollicitanten dan ooit en liepen kandidaten minder snel warm voor een nieuwe functie. Ze twijfelden langer over wat ze precies wilden. Kandidaten hadden soms verschillende procedures naast elkaar lopen waartussen ze een zorgvuldig afweging wilden maken. Hoewel we uit onderzoek weten dat zo’n 46% van werkend Nederland latent werkzoekend is, blijven mensen dus wel kritisch in hun keuzes.


Betere arbeidsvoorwaarden
Ondertussen zijn onze opdrachtgevers meer gaan kijken naar competenties en minder naar werkervaring. Ook hebben ze hun secundaire arbeidsvoorwaarden uitgebreid, bieden ze markttoeslagen aan en zetten ze kandidaten hoger in de schaal. En voor ons scheelde het ook dat ze meer en meer bereid zijn om kandidaten van buiten de eigen sector aan te nemen. Wat los van alles sowieso een gezonde ontwikkeling is, natuurlijk.

Bewogen maar succesvol
Zoals we al zeiden, een bewogen jaar. Maar we hebben ons aangepast en hebben ons verder ontwikkeld. Daardoor was het tevens een succesvol jaar. Met uiteindelijk 200 ingevulde vacatures, door Steiger B en onze partner RadarPersoneel samen. Een heel mooi resultaat.

We wensen alle 200 geplaatste kandidaten en al hun nieuwe werkgevers veel werkplezier in 2023. Bij Steiger B gaan we komend jaar opnieuw de uitdaging aan, in hopelijk iets rustiger vaarwater. Voor de wereld, en voor de werving en selectie.