Dagboek van een interimprofessional: Susette Schoone

Dagboek van een interimprofessional: Susette Schoone

Maandag 7 maart

Rustig lekker thuiswerken, dacht ik. In mijn achterhoofd besefte ik dat er een stroom vluchtelingen naar Nederland toe komt die onderdak nodig hebben.

Om 9 uur een belletje van mijn leidinggevende: de gemeente heeft woningen nodig voor opvang van vluchtelingen. Gelukkig heeft leegstandsbeheerder Ad Hoc 6 flatjes van Wormer Wonen vrij staan. Of we die ’s avonds al klaar kunnen hebben en of ik dat wil coördineren. Natuurlijk! Ik wil graag hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. En ik vind coördineren en netwerken erg leuk. 

Ik heb meteen mensen ingeschakeld en met succes: Catherine, een van de adviseurs van Steiger B, maakt haar agenda leeg en komt dezelfde middag nog appartementen schoonmaken. Wat heeft ze hard gewerkt zeg, samen met de bewoners uit de flat. Ad Hoc regelt tapijttegels.

Eenmaal ’s avonds thuis nog even een berichtje uitgezet naar vrienden uit de buurt voor “gezellige” spulletjes. Want meubels hadden we inmiddels wel. 

Dinsdag 8 maart

’s Ochtends direct naar Wormer gereden, verder met onderzoeken wat er nodig is. Een aantal meubels wordt al geleverd. We hebben 2 garageboxen beschikbaar gesteld aan de gemeente. De woningen moeten eerst gereed zijn. Hier en daar nog wat schilderwerk en schoonmaakwerk. Oeps, er moet ook nog verlichting in de woningen. Ad Hoc levert en plaatst alle verlichting. Daarnaast hebben ze gezorgd voor spullen voor schoonmaak en brandveiligheid. Er is zelfs een EHBO-kistje.

Woensdag 9 maart

Woensdag is eigenlijk mijn vrije dag. Maar ik ben ’s ochtends toch even naar Wormer gereden, om in ieder geval de gezellige spulletjes af te leveren.

Samen met de gemeente heb ik de woningen doorlopen. Wat is er nog nodig? Vorken, messen, borden, tv, WIFI, lampjes, stofzuiger, wasmachine etc. Dat gaan we samen regelen en nu naar huis.

Donderdag 10 maart

Om 08:00 uur start er weer een nieuwe dag in Wormer. Een uurtje later een belletje: of we toch de gasfornuizen kunnen regelen met nieuwe slangen eraan. Helaas zijn vrijstaande gaskookplaten bijna niet te krijgen. Heel het land rond gebeld. En toen was daar mijn lieve collega, de wijk/woonconsulent van Wormer Wonen. Die wist nog wel iemand. En inderdaad vrijdagochtend worden de kookplaten geleverd. Onze loodgieter sluit ze onmiddellijk veilig aan. Wonen Plus, de lokale welzijnsorganisatie, komt de inrichting van de woningen coördineren. Fantastische hulp, met wederom vele vrijwilligers.

Vrijdag 11 maart, vrije dag 🙂

Om 10.00 uur wordt er gevraagd om nog meer garageboxen voor de opslag van spullen. Heel Wormer en omgeving heeft gedoneerd om deze mensen te helpen! Wederom met mijn collega gebeld en 2 garageboxen extra voor de opslag geregeld. 

Via Instagram kun je zelf kijken of je nog iets kan doneren. En via Doodle kun je je opgeven als vrijwilliger voor een paar uurtjes. Supergezellig en leuk om een bijdrage te leveren en voor een supergoed doel.

Zaterdag 12 maart

Er zijn 3 gezinnen in de woningen geplaatst. Doel is komende week de overige 3 woningen ook af te krijgen. Ik begreep dat het heel emotioneel was toen de mensen aan kwamen. Ze waren ontzettend dankbaar. Wonen Plus was aanwezig bij het overdragen van de sleutels.

Maandag 14 maart

Er worden tafelmodel koelkasten gedoneerd door de plaatselijke kanovereniging. De kerk wil graag ook een donatie doen, dus die is gevraagd om wasmachines te regelen voor de nieuwe bewoners.

Dinsdag 15 maart

Nog een woning vrij, we gaan weer van voren af aan ermee starten, maar gelukkig zijn we nu ervaringsdeskundige. Weer een gezin blij maken, wat een super dankbaar werk is dit. Het zonnetje heeft de hele week geschenen. Wat een ontzettend fijne club om voor te werken. Daar loop je toch een stukje harder van.