Een warm bad

Steiger B placeholder

‘Mijn werk bij de Alliantie is een mooie technische opdracht’, vertelt Jorik. ‘Ik ben verantwoordelijk om samen met het team data met elkaar te koppelen en te automatiseren. Met als doel om geautomatiseerd rapportages op te leveren. Het team werkt erg fijn. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en daarmee ook voor persoonlijke groei. Ik word ondersteund en bevestigd in mijn eigen kunnen. Hierdoor groeit mijn zelfvertrouwen. Ik kom zelf vooruit, maar ook het team en er ontstaat een mooie samenwerking’.

 

Belastbaarheid

‘Ik kende Jorik via mijn vorige werkgever’, aldus Gertjan. ‘Jorik was gedeeltelijk arbeidsongeschikt en moet rekening houden met zijn energieniveau. Daarom was hij op zoek naar werk of een werkomgeving die past bij zijn belastbaarheid’.

 

Kans bieden

‘De Alliantie staat open om mensen een kans te geven om werkervaring op te doen’, vertelt Léon Koolen, manager financial services. ‘Maar ook om iemand vanuit re-integratie een kans te bieden op ander werk. Zoals bij Jorik. Bovendien had de Alliantie een vacature op de positie waarop Jorik werkt. We zijn in februari gestart met een proefplaatsing van 2 maanden voor 20 uur in de week’.

 

Relativeren

Jorik: ‘Gertjan zorgt voor aandacht voor persoonlijke groei. Elke twee weken hebben we een voortgangsgesprek samen met mijn teamleider. Daarnaast heb ik ook contact met Gertjan als ik bijvoorbeeld ergens in vastloop. Hij geeft mij advies, zodat ik zelf weer stappen kan maken. Daarnaast helpt Gertjan mij bij het houden van overzicht. Soms ben ik te veel bezig met details die niet goed gaan. De gesprekken met Gertjan helpen mij bij het afstand nemen en relativeren. Dan zie ik weer dat het eigenlijk heel lekker gaat’.

 

Opbouwen

Léon: ‘Jorik heeft zijn draai gevonden door zijn eigen inspanningen, dat ten eerste. En vanuit de Alliantie hebben we gezorgd voor een warm bad. Door bijvoorbeeld uitgebreide één op één virtuele koffiedates met het team, om kennis te maken. Daarnaast hebben we Jorik zijn werkzaamheden laten opbouwen. Gert Jan is duidelijk geweest over de mogelijkheden van (proef)plaatsing. Hij kon goed aangeven wat er nodig is voor Jorik om tot een optimale match te komen’.