FairFonds ondersteunt maatschappelijke initiatieven

Viggo-website

Viggo loopt trots met de goed ingepakte kartonnen plaat van 50 bij 100 centimeter onder zijn arm over het strand. Hij mag de cheque van het Steiger B FairFonds straks overhandigen aan het Surfproject, en tot die tijd moet het gedoneerde bedrag natuurlijk nog geheim blijven. Laat dat maar aan Viggo over! In totaal heeft het FairFonds dit jaar drie projecten uitgekozen om aan te doneren, naast een structurele verbinding met een fonds dat wij een warm hart toedragen.

Een beetje mooiere wereld

Op onze website, en tegen iedereen die het horen wil, betogen we dat Steiger B de wereld een beetje mooier wil maken. Door te streven naar duurzaam, maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemerschap en ons in te zetten voor opdrachtgevers met maatschappelijke relevantie. Een van de logische stappen voor ons om deze woorden kracht bij te zetten was de oprichting van het Steiger B FairFonds. Vanuit dat fonds ondersteunen we maatschappelijke projecten en initiatieven. Afgelopen september zijn er knopen doorgehakt en hebben we besloten welk bestaand fonds we structureel gaan ondersteunen en welke initiatieven dit jaar een mooie cheque ontvangen. Daarnaast steunen we vanuit het FairFonds nog incidentele gebeurtenissen, zoals dit jaar onze deelname aan de Cruyff Legacy 14K Run.

 

Ambities waarmaken

Inmiddels heeft ons FairFonds al aardig wat vlees op de botten. We zijn begonnen met een primaire inleg en daar gaan we jaarlijks een percentage van de winst bijstorten. Daarmee kunnen we met Steiger B onze ambities waarmaken en actief bijdragen aan maatschappelijke ondernemingen en initiatieven. Elk jaar vragen we onze medewerkers om specifieke projecten of initiatieven voor te dragen die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid actief zijn in een van onze branches. En belangrijker nog, waar zij zich mee verbonden voelen, om wat voor reden dan ook. Zij motiveren dat vervolgens bij de voordracht van het goede doel voor de donatie. Dit jaar hebben we besloten de onderstaande projecten te steunen.

Het Surfproject

Viggo mocht dus een cheque van € 1.000 overhandigen aan het Surfproject, een initiatief voor kinderen met Down, autisme en ADHD. Ze gebruiken de kracht van de zee en de uitdaging van de golven om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Daarbij staan plezier en veiligheid uiteraard voorop, met veel individuele aandacht voor de kinderen. Ze krijgen in teams les van gecertificeerde instructeurs, in het water bijgestaan door bevlogen vrijwilligers. Viggo is de zoon van Steiger B medewerker Thessa en surft al sinds 2014 bij het Surfproject. Vooral voor kinderen met een beperking is het sportaanbod in Nederland beperkt, terwijl bewegen juist zo goed voor hen is. Door het stoere surfen zijn de kinderen echt trots op hun prestaties en groeit hun zelfvertrouwen. Inmiddels is het Surfproject actief op vier plekken in het land: Camperduin, Ouddorp, Ter Heijde en Zandvoort.

Konijnen knuffelen

Een zacht, pluizig, écht konijn op schoot om mee te knuffelen laat ernstig zieke kinderen, (dementerende) ouderen en kinderen van zieke ouders even hun zorgen en ziekte vergeten. Stichting Knuffelkonijntjes bezoekt diverse zorginstellingen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorghuizen, hospices, speciaal onderwijs en stichtingen om kinderen en ouderen een bijzondere dag te bezorgen. Steiger B adviseur Mireille heeft deze stichting voorgedragen, nadat zij had gezien wat het konijnen knuffelen betekende voor de zieke dochter van haar nichtje. Binnenkort gaan Mireille, haar nichtje en haar dochter de cheque van € 1.000 overhandigen aan Stichting De Knuffelkonijntjes.

 

De Upside van Down

Op 20 november 2023 organiseert Stichting De Upside van Down de uitreiking van de INC Awards. Deze awards zijn bedoeld voor bedrijven en organisaties met een voorbeeldfunctie, die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. De Upside van Down wil met de INC Awards de maatschappij in die richting inspireren. Steiger B neemt vanuit het FairFonds deel aan de feestelijke avond door voor € 1.000 aanwezig te zijn bij het inspiratiediner en het aansluitende gala rondom de uitreiking van de INC Awards. Ook De Upside van Down is bij het FairFonds ingebracht door Thessa, consultant bij Steiger B.

 

Oranjefonds

Voor onze structurele bijdrage aan een bestaande organisatie is onze keuze gevallen op het Oranjefonds. Het mooie aan dit fonds is dat het raakt aan al onze branches. Het Oranjefonds is er voor iedereen, speelt zich af in de buurt, raakt aan zorg en welzijn en komt ten goede aan kinderen en allerlei initiatieven die onze doelgroepen bereiken. Dat spreekt ons aan. Bovendien is het een ‘veilig’ fonds, voor iedereen en inclusief. Dáár worden we echt blij van bij Steiger B, want voor ons doet iedereen ertoe!

 

Kennis en expertise delen

Buiten financiële donaties vanuit het FairFonds steken we met onze Steiger B collega’s ook regelmatig tijd en energie in andere maatschappelijke projecten, door onze kennis en expertise te delen. Bijvoorbeeld door naast onze jaarlijkse donatie ook déél te nemen aan het JINC-programma, dat kinderen van 8 tot 16 jaar voorbereidt op een goede start op de arbeidsmarkt. En door trainingen te geven aan vrijwilligers die intercedent werk doen in de bemiddeling van vrijwilligers en organisaties die een maatschappelijke bijdrage leveren.
Al met al doen we dus ons uiterste best de daad bij het woord te voegen: we willen de wereld een beetje mooier maken en het Steiger B FairFonds helpt ons daarbij.

Andrea-nw-removebg-preview

Meer weten over het FairFonds?