Gewoon goed voor elkaar

Steiger B placeholder

Het behalen van de registratie was een forse klus. ‘We zijn er ruim een half jaar mee bezig geweest. Het ging in veel gevallen om het vastleggen van zaken in procedures. Eind vorig jaar waren we zo ver dat we de audit durfden aan te vragen’, vertelt Hans.

Onafhankelijk vastgesteld
NEN-4400 is de norm die is ontwikkeld als keurmerk voor uitzend- en detacheringsbureaus. ‘Met dit keurmerk kunnen onze opdrachtgevers erop vertrouwen dat onze administratie op orde is. Het is een waarborg dat we cao-bepalingen naleven en dat we belastingen en premies netjes afdragen. Dat is nu onafhankelijk vastgesteld én het wordt doorlopend gecontroleerd. Zo weten opdrachtgevers dat ze geen risico’s lopen in relatie tot hun inleenaansprakelijkheid’, aldus Hans.

Heel precies
‘De eerste audit leidde tot een kleine correctie in de berekening van het vakantiegeld ten gunste van onze gedetacheerden. Daarin bleek een fout geslopen. Zowel wijzelf als ons salarisadministratiekantoor hadden daar overheen gekeken. Bij kandidaten die we detacheren moeten we heel precies zijn in de formaliteiten voordat ze kunnen starten. Dat betekent bijvoorbeeld dat we hun identiteit moeten controleren. En hun arbeidsovereenkomst moet getekend zijn. Verder volgden we bijvoorbeeld al salarisverhogingen van de inleencao’s die voor onze gedetacheerden gelden’.

Wettelijk en fiscaal vereist
‘Niemand wordt natuurlijk blij van formaliteiten. Het wordt al snel wat bureaucratisch. Maar dit keurmerk is uiteindelijk gewoon een controle op wat wettelijk en fiscaal vereist is. En het kan nooit kwaad dat een onafhankelijk orgaan meekijkt of je je bedrijf daarvoor goed hebt ingericht. Bovendien stellen steeds meer opdrachtgevers het keurmerk als een voorwaarde voor samenwerking. Zonder dit keurmerk heeft Steiger B minder groeiperspectief’, zegt Hans.