Henk-Jan Nijboer nieuwe adviseur kinderopvang

Henk-Jan Nijboer nieuwe adviseur kinderopvang

‘Kinderopvang en Steiger B zijn vanaf het begin met elkaar verbonden. Organisaties weten ons te vinden voor een grote diversiteit aan vacatures. We bieden een duidelijke positie en aantrekkelijk werkgeverschap voor interim collega’s. Samen met Catherine Beerends en Hans Huijsmans ga ik dit verder uitbouwen’, vertelt Henk-Jan.  

Betrokkenheid
‘Ik ken Hans via een vorige functie. De afgelopen jaren ben ik commercieel projectleider en accountmanager geweest bij een opleider voor volwassenen. Ik adviseerde kandidaten in mogelijke studiekeuzes. Organisaties adviseerde ik in opleidingsmogelijkheden. Hans en ik zijn elkaar op de een of andere manier altijd blijven volgen’, aldus Henk-Jan. ‘Bij Steiger B merk ik de B van betrokkenheid bij alle uitingen, gesprekken en collega’s. Dat maakte dat ik snel een overeenkomst voelde toen we over de functie van adviseur kinderopvang gingen praten’.

Spin in het web
‘Vanuit een oprechte interesse in anderen, zie ik snel mogelijke verbindingen. Het komt regelmatig voor dat ik mensen daar mee verras. Ooit tekende een collega mij in het midden van een web van lijnen tussen verschillende punten. Dat vond ik treffend. Want ik sta graag tussen wat er speelt, met wie en voor wie ik werk. Ik ben een mensen-mens, geniet van nieuwe ontmoetingen en ik koester bestaande relaties. Ik maak van mijn hart geen moordkuil, maar heb ook een pragmatische insteek’.

Professionele bedrijfstak
‘In de kinderopvang zie ik aan de ene kant schaalvergroting en aan de andere kant specialisatie. De sector als geheel is steeds meer aan het professionaliseren. Dat uit zich in toenemende regelgeving. En voor ons zijn de bijbehorende toename van vooropleidings- en functie-eisen relevant’, zegt Henk-Jan. ‘De ontwikkeling naar een professionele bedrijfstak leidt ook tot meer verschillende functies. Dit betekent dat de kinderopvang ook vaker mensen van buiten de eigen sector nodig heeft. Als betrokken verbinders ligt daar een rol voor ons’.