Houd zicht op de motivatie van medewerkers

Houd zicht op de motivatie van medewerkers

Af en toe vragen ‘gaat het goed?’ is niet genoeg. Steiger B werkt met het ontwikkelplatform van hrmforce. Dit zijn toegankelijke zelf in te zetten vragenlijsten en meetinstrumenten. We werken met persoonlijkheids-, vaardigheids- en motivatietesten. Naar volle tevredenheid. De vragen meten de motivatie van een medewerker op basis van diens eigen perceptie. De uitkomst wordt vergeleken met een normgroep. Het rapport toont hoe motivatie de huidige prestatie kan beïnvloeden. De vragenlijsten en instrumenten zijn compact en online in te zetten. We gebruiken ze voor onze kandidaten en voor onszelf, voor bestaande en nieuwe functies. Ze vormen de basis voor een verdiepend gesprek.

 

Ontdekken en begrijpen

Volgens Michael Gijzenberg, medeoprichter van hrmforce, is motivatie een niet te vergeten factor voor succesvol functioneren. Meer dan persoonlijkheid, intelligentie en gedrag. ’Negentig procent van de ontslagen gebeuren op basis van onvoldoende motivatie en bijbehorend gedrag. Slechts tien procent van de ontslagen zijn te wijten aan onvoldoende kennis, ervaring of vaardigheden. Met onze vragenlijsten ontdekken en begrijpen we de voorwaarden die motivatie verlagen of verhogen. En daarmee, hoe we er iets aan kunnen doen’.

 

Verhoog het werkgeluk

Michael constateert dat mede door de pandemie de motivatie van medewerkers extreem onder druk kan staan. ‘Mensen die moeite hebben met thuis werken, zijn blij als ze weer naar kantoor kunnen. Maar anderen willen juist niets liever dan thuis werken. Mensen haken vooral af op motivatoren balans werk/privé, erkenning, ontwikkeling en een fijne werkomgeving. Als de motivatoren onder de 65 procent uitkomen qua verhouding behoefte en werkelijkheid, dan willen mensen hun loopbaan ergens anders voorzetten. Daarom adviseren wij om de motivatie van medewerkers periodiek te toetsen. Dat kan in een goed gesprek, met een vragenlijst als basis. In de huidige markt is dat belangrijker dan ooit. Toon betrokkenheid, toets, verdiep je gesprek en verhoog het werkgeluk’.

 

Meer informatie over hrmforce