Liefde voor bijzondere gebouwen

Steiger B placeholder

‘Ik heb altijd interesse gehad in architectuur en vastgoed’ vertelt Erik. Hij kan zijn hart ophalen bij de 433 bijzondere panden en complexen van Hendrick de Keyser. De vereniging beheert huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 113 plaatsen in heel Nederland. De panden hebben ook vaak een bijzonder interieur. Elk jaar komen er gemiddeld vijf tot tien gebouwen bij. De panden blijven behouden door ze te verhuren als woonhuis of als bedrijfspand.

 

Sociale taak

Naast architectuur en vastgoed is Erik ook zeer geïnteresseerd in mensen. ‘Een thuis is de belangrijkste pijler in iemands leven. Het is de basis waar vanuit iemand zich kan ontwikkelen. In 2009 ging ik aan de slag bij de verhuurafdeling van Woonzorg Nederland, een grote woningcorporatie voor senioren. Na een reorganisatie werd ik daar clustermanager voor een gebied. Ik werd verantwoordelijk voor de exploitatie van de gebouwen, de klanttevredenheid en de samenwerking met ketenpartners. Zo heb ik mijn passie voor de sociale taak van corporaties ontwikkeld’.


Sint Eustatius

Na deze functie, koos Erik voor een avontuur op de Cariben. Hij verhuisde met zijn toenmalige partner en hun jonge kinderen naar het eiland Sint Eustatius. Zijn partner kon daar aan de slag als eilandarts en Erik werkte als “material coordinator” voor een groot project op de Amerikaanse olieterminal. ‘Dat was een bijzondere en leerzame tijd en een verrijking in ons leven’. 

Uitgaan van talenten

Weer terug in Nederland zocht Erik een baan die goed te combineren was met de zorg voor zijn kinderen. ‘Ik koos een functie die een stap terug was in zowel salaris als uitdaging. Maar ik merkte dat dat toch niet goed paste bij mijn ambitie en drive. Het kan best goed zijn om even terug te gaan naar de basis. Maar ik zou toch niet snel weer zo’n concessie doen. Je kan beter uitgaan van je kwaliteiten en talenten’.

 

Liefde voor bijzondere gebouwen

‘Steiger B heeft mij benaderd voor de functie van teamleider vaste verhuur bij Hendrick de Keyser. Sven Nijssen en zijn collega’s zijn professionele arbeidsbemiddelaars die verder denken dan commercieel gewin. Hendrick de Keyser is een interessante en fijne organisatie om voor te werken. Vakmensen koesteren met veel liefde het bijzondere bezit. Als teamleider vaste verhuur ben ik verantwoordelijk voor een stabiele en optimale huurinkomstenstroom. Klanttevredenheid en het creëren van ambassadeurs voor de vereniging, zijn belangrijke doelstellingen. Vanuit mijn kennis en ervaring kan ik hier een belangrijke bijdrage aan leveren’.