Hoe onze loopbaancoaches jou kunnen helpen!

Tosca en Arne Loopbaancoaching artikel web (585 x 401 px) website
  • Is dit het ideale moment om een volgende stap te zetten in m’n loopbaan, en welke moet dat dan zijn?
  • Ben ik nog wel helemaal gelukkig in m’n huidige baan, of mis ik het vertrouwen en plezier dat voor mij zo essentieel is?
  • Ik weet nog niet precies hoe en wat, en wil eerst m’n eigen krachten en drijfveren ontdekken zodat ik op basis daarvan m’n werk en leven zinvol kan inrichten.

De dynamiek op de huidige arbeidsmarkt biedt talloze kansen, keuzes, uitdagingen en verleidingen. Om in die deining een concreet carrièrepad uit te stippelen, kan loopbaanbegeleiding een waardevol hulpmiddel zijn. Daarom beschikken we bij Steiger B over twee gecertificeerde loopbaancoaches, Tosca en Arne, die zo’n traject zorgvuldig kunnen ondersteunen en professionals bijstaan om hun loopbaan vorm te geven.

Bij Steiger B streven we er altijd naar om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Soms zijn die keuzes evident. Maar in andere gevallen kan het nodig zijn om te achterhalen waar je werkelijke ambities liggen, en vanuit je waarden en kwaliteiten een loopbaankoers te plannen. In dat proces kunnen onze loopbaancoaches goud waard zijn.

Persoonlijke intake

Onze loopbaanbegeleiding begint met een vrijblijvend intakegesprek. Daarin bespreken we je doelen en verwachtingen en onderzoeken we of er een essentiële klik is tussen jou en de coach. Op basis daarvan besluiten we dan of we de gezamenlijke tocht ondernemen.

Tijdens een loopbaanbegeleiding inventariseren we niet alleen je interesses, vaardigheden, waarden en doelen, maar ook eventuele obstakels die de ontwikkeling van je loopbaan kunnen belemmeren. Het hele traject beslaat meestal vijf sessies, waarbij we allerlei verhelderende inzichten verzamelen aan de hand van moderne tools en hulpmiddelen. Denk daarbij aan de nieuwste persoonlijkheidstesten, waardenonderzoeken en competentie-evaluaties. Op die manier krijg je inzicht in je sterke punten, passies en prioriteiten. Dat leidt uiteindelijk tot een concreet manifest, waarin je principes, doelen, overtuigingen of intenties zijn omschreven.

De resultaten

Klinkt het interessant en ben je benieuwd naar wat een loopbaancoachingstraject jou concreet kan opleveren? Onze coaches Arne en Tosca, kunnen daar wel wat meer over zeggen. “Allereerst leer je jezelf beter kennen, ontdek je waar je echt energie van krijgt en waar je van betekenis kunt en vooral wílt zijn. Daarnaast stippelen we met jou een koers uit om gericht beslissingen te kunnen nemen en leer je uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen,” vertelt Arne. Tosca vult aan: “Een van ons fungeert als jouw sparringpartner, om mee te denken en eventueel bij te sturen. Uiteindelijk heb je een concreet plan met acties en taken om je geformuleerde doelen te realiseren. En er volgen ook nog intervisiebijeenkomsten, om een vinger aan de pols te houden en te bespreken of het plan haalbaar is en hoe jij het ervaart om alles in de praktijk te brengen.”

 

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding bij Steiger B? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met je. Ontdek je potentieel en stippel een pad uit naar een boeiende loopbaan met de hulp van onze ervaren coaches.

Arne-removebg-preview

Meer weten over coaching?
Ik ga graag met je in gesprek