People

We zijn een bureau voor personeelsbemiddeling, waar het allereerst om mensen draait. In die context betekent MVO vooral fair. Transparant, redelijk in tarieven, marges en voorwaarden en met respect voor ieders privacy en zonder enige vorm van discriminatie.

Ons eigen team bieden we een goede balans tussen werk en privé met ruime thuiswerkmogelijkheden en flexibele en werkdagen- en tijden. Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers op die manier beter functioneren. En dat het één van de dingen is die werken bij Steiger B aantrekkelijk maakt. We willen ook mensen in de maatschappij om ons heen fairder helpen. Dat doen we bijvoorbeeld via ons lidmaatschap van de Club van 100 van het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam.

Planet

Als klein bedrijf is onze impact op het milieu vanzelf al beperkt. Toch kijken we steeds hoe het nog beter kan. Vervoer is een mooi voorbeeld. Onze adviseurs maken daar waar het mogelijk en efficiënt is gebruik van het openbaar vervoer of een deelauto. Reiskosten voor woon-werkverkeer vergoeden we alleen als er gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer.

Op ons kantoor in de Beurs van Berlage in Amsterdam maken we gebruik van ‘second-life’-meubilair. En we zijn zuinig met energie en water en scheiden het afval. Op ICT-gebied zijn we gestart met een pilot met de Fairphone.

Milieu en armoede ver van ons vandaan hebben ook onze aandacht. Zo brachten we veilig en duurzaam licht in tientallen huishoudens in Madagaskar via onze sponsoring van Jiro-Ve.

Profit

Ondertussen is Steiger B wel gewoon een bedrijf met winstoogmerk, daar doen we niet geheimzinnig over. Zonder positieve financiële resultaten van ons werk kunnen we onze missie niet bereiken. En dus zijn we zakelijk in onze tarieven en voorwaarden, zowel naar onze opdrachtgevers als naar onze kandidaten. Maar wel zakelijk én fair!

Zo zijn we in onze interimbemiddeling transparant over onze tarieven en marges naar zowel opdrachtgevers als kandidaten. En bepleiten we een fair tarief voor alle partijen. Voor onze werving- en selectiediensten bieden we opdrachtgevers zowel de mogelijkheid van een salarisgerelateerde vergoeding op basis van ‘no-cure-no-pay’, als van een vaste en lagere vergoeding zonder die voorwaarde. De salarisgerelateerde vergoeding berekenen we bovendien altijd op basis van het werkelijke aantal arbeidsuren van de aangestelde medewerker. En als het dienstverband met een kandidaat binnen de proeftijd wordt beëindigd, gaan we kosteloos op zoek naar een nieuwe kandidaat.

Hans-removebg-preview

Benieuwd hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem contact met mij op en ik vertel daar graag meer over.