People

We zijn een bureau voor personeelsbemiddeling, waar het allereerst om mensen draait. In die context betekent MVO vooral fair. Transparant, redelijk in tarieven, marges en voorwaarden en met respect voor ieders privacy en zonder enige vorm van discriminatie.

Ons eigen team bieden we een goede balans tussen werk en privé met ruime thuiswerkmogelijkheden en flexibele en werkdagen- en tijden. Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers op die manier beter functioneren. En dat het één van de dingen is die werken bij Steiger B aantrekkelijk maakt. We willen ook mensen in de maatschappij om ons heen fairder helpen. Daarvoor hebben we het Steiger B FairFonds in het leven geroepen, waarmee we maatschappelijke projecten en initiatieven ondersteunen.

Planet

Als klein bedrijf is onze impact op het milieu vanzelf al beperkt. Toch kijken we steeds hoe het nog beter kan. Vervoer is een mooi voorbeeld. Onze adviseurs maken daar waar het mogelijk en efficiënt is gebruik van het openbaar vervoer of een deelauto. Reiskosten voor woon-werkverkeer vergoeden we alleen als er gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer.

Op ons kantoor in de Beurs van Berlage in Amsterdam maken we gebruik van ‘second-life’-meubilair. En we zijn zuinig met energie en water en scheiden het afval.

Profit

Ondertussen is Steiger B wel gewoon een bedrijf met winstoogmerk, daar doen we niet geheimzinnig over. Zonder positieve financiële resultaten van ons werk kunnen we onze missie niet bereiken. En dus zijn we zakelijk in onze tarieven en voorwaarden, zowel naar onze opdrachtgevers als naar onze kandidaten. Maar wel zakelijk én fair!

Zo zijn we in onze interimbemiddeling transparant over onze tarieven en marges naar zowel opdrachtgevers als kandidaten. En bepleiten we een fair tarief voor alle partijen. Voor onze werving- en selectiediensten bieden we opdrachtgevers zowel de mogelijkheid van een salarisgerelateerde vergoeding op basis van ‘no-cure-no-pay’, als van een vaste en lagere vergoeding zonder die voorwaarde. De salarisgerelateerde vergoeding berekenen we bovendien altijd op basis van het werkelijke aantal arbeidsuren van de aangestelde medewerker. En als het dienstverband met een kandidaat binnen de proeftijd wordt beëindigd, gaan we kosteloos op zoek naar een nieuwe kandidaat.

Partner van Oranje Fonds en JINC

Oranje Fonds

Vanuit ons FairFonds zijn we structureel partner van het Oranje Fonds. We ondersteunen hun pijler Zorgen voor Elkaar, die zich erop richt om vrijwilligers sociale zorg te laten verlenen aan mensen die zulke steun kunnen gebruiken.

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet en daarom zetten zij zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een samenleving waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.

JINC

Steiger B is partner van JINC. We dragen financieel bij om de projecten van JINC mogelijk te maken en stellen medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. Op die manier kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen, versterken we onze binding met de maatschappij en bieden we onze medewerkers een inspirerende ervaring.

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen en geeft ze een goede start op de arbeidsmarkt. Door ze kennis te laten maken met allerlei beroepen ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Hans-removebg-preview

Benieuwd hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem contact met mij op en ik vertel daar graag meer over.