Begeleider en coach Anneke neemt afscheid

Anneke met pensioen

Om als jeugd- en gezinsprofessional te mogen werken, moet je geregistreerd staan in het jeugdregister. En om die registratie te behouden heb je dan weer periodieke intervisie nodig. Daarom bieden we bij Steiger B onze medewerkers altijd intervisiebegeleiding. De afgelopen vijf jaar werd die begeleiding verzorgd door Anneke Mensink, een door de wol geverfde jeugdzorgwerker en gecertificeerd coach. Inmiddels heeft zij veel van haar kennis en ervaring kunnen doorgeven aan een nieuwe generatie professionals en legt ze tegen haar 70e de begeleiding met een gerust hart in handen van Kaïsha Fox.

Ervaring niet verloren

Anneke heeft sinds juli 2017 bij RadarPersoneel, nu Steiger B, gewerkt. Toen ze op haar 63e boventallig werd bij haar werkgever in Drenthe, gaf zelfs het UWV haar weinig kans nog ergens aan de slag te komen. Zelf legde Anneke zich daar niet bij neer, overtuigd als ze was dat haar jarenlange ervaring in de Jeugdzorg niet zomaar verloren mocht gaan. En omdat ze haar werk gewoon veel te leuk vond. “Gelukkig kwam ik toen in contact met Andrea Veerman, die dacht daar precies zo over. Zij zag in mij een ideale coach en werkbegeleider. Jeugdzorgprofessionals, vaak nog relatief jonge mensen, krijgen in hun werk flink wat te verhapstukken. Hun ervaringen kunnen heftig zijn, het is belangrijk om dan ook met anderen te kunnen reflecteren op je eigen handelen. Met mijn ervaringen en de door jaren opgebouwde inzichten kon ik mijn jongere collega’s goed helpen.”

 

Langer door

Kennisdeling was voor Anneke een belangrijke drijfveer om ook na haar AOW door te gaan als coach en werkbegeleider. “Vanaf 2018 ben ik ook de intervisiegroepen gaan begeleiden. Intervisie is noodzakelijk voor jeugdzorgprofessionals, vanwege de reflectievoorwaarden die zijn verbonden aan SKJ-registratie. De samenwerking met al die jonge, enthousiaste collega’s, de dynamiek die dat met zich meebrengt, ik heb dat met heel veel plezier gedaan. En natuurlijk is het fijn om te merken dat je inbreng op prijs wordt gesteld. Ik merkte dat ik echt een bijdrage kon leveren aan hun ontwikkeling als jeugdzorgprofessional. Maar ja, ik ben nu bijna 70 en oma. Daar wil ik ook van gaan genieten. Dus de hoogste tijd om een stapje terug te doen. Hoewel ik mijn fantastische collega’s heel erg ga missen.”

 

Intervisiebijeenkomsten

Wij gaan Anneke ook enorm missen en zijn haar bijzonder dankbaar voor alle wijze ondersteuning die ze onze professionals geboden heeft. Maar die intervisie voor onze medewerkers blijft natuurlijk bestaan bij Steiger B, alleen al omdat het een verplicht onderdeel is van de SKJ-registratie. Kaïsha Fox gaat die taken van Anneke overnemen. Daarbij zijn zoals altijd ook deelnemers van buiten Steiger B en zzp’ers van harte welkom, zij het op eigen kosten.

Wil jij meer weten over onze begeleiding of intervisie? Of over werken bij Steiger B? We komen graag met je in contact en vertellen je dan alles over de mogelijkheden.

iStock-1140547619

Vraag naar de mogelijkheden