Coby Koelewijn als eerste recruiter

Coby Koelewijn als eerste recruiter

De juiste vragen
Na jarenlange ervaring als secretaresse en managementassistente heeft Coby zes jaar geleden de overstap gemaakt naar de recruitment. “Daar heb ik geen moment spijt van gehad. De afgelopen zes jaar heb ik aardig wat branches van binnenuit meegemaakt. De financiële wereld, de zorg, en ook de kinderopvang. In feite verschilt het zoeken en vinden van de juiste kandidaten niet zo erg per bedrijfstak. Het gaat erom dat je de juiste vragen stelt om erachter te komen wat kandidaten willen en wat bij ze past. Daarin zoek ik altijd de samenwerking om tot een goed resultaat te komen.”

Soepele verbinding
“De adviseurs willen zich natuurlijk volledig kunnen richten op hun opdrachtgevers. Dan moet er een soepele verbinding met de recruiter zijn om snel in te spelen op wensen en verwachtingen van de kant van de klant. Daarom wil ik de recruitmentafdeling meteen stevig neerzetten en ook bouwen aan een vaste pool van kandidaten. En vervolgens is het belangrijk dat je een goed duo vormt met de adviseur, zodat je weet wat je aan elkaar hebt.”

Direct een klik
“Ik had meteen een klik met Steiger B. Henk-Jan is een oud-collega van me, met wie ik altijd contact heb gehouden. Zodoende liep ik tegen deze kans aan. Volop mogelijkheden om ambitieus en zelfstandig aan de slag te gaan en de uitdagingen die er liggen op te pakken. Daarnaast ben ik mij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, en ook wat dat betreft pas ik goed bij Steiger B. We gaan ongetwijfeld een mooie tijd tegemoet.”