Een andere kijk op de zaak

Een andere kijk op de zaak

‘Het UAF ondersteunt vluchtelingen om in Nederland erkende kwalificaties te behalen. Daarmee krijgen vluchtelingen beter toegang tot onze arbeidsmarkt. Wij ervaren dagelijks de krapte op de arbeidsmarkt. Goed gekwalificeerde mensen, van wat voor achtergrond dan ook, zijn daarom ontzettend welkom’, aldus Steiger B directeur Hans Huijsmans.

 

Samen met partners

UAF begeleidt jaarlijks een kleine vierduizend vluchtelingen. De organisatie werkt samen met bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. UAF helpt lokale overheden bij de inburgering van nieuwkomers en werkt met onderwijsinstellingen aan schakel- en leerwerktrajecten. Ook is er een succesvol mentoringprogramma.

 

Slimme routes naar de arbeidsmarkt

Jaarlijks krijgen honderden gevluchte professionals een kans op een baan bij een bedrijf. UAF initieert samen met werkgevers slimme en duurzame routes naar de arbeidsmarkt. Hierbij gaan leren en werken hand in hand. Men focust op kraptesectoren zoals de techniek, de zorg en het onderwijs. Maar ook in andere sectoren zijn mooie matches tot stand gekomen.

Een eigen bouwbedrijf

Baraa Abou Jeib (1997, uit Syrië) rondde het vmbo af in Syrië en volgde de havo in Egypte. Op zijn zeventiende vluchtte hij met één van zijn broers voor de burgeroorlog. Zijn interesse in de bouw- en installatietechniek nam hij mee. Drie jaar geleden nam hij deel aan het UAF-student mentoringproject. Hij is nu bezig met een eigen bouwbedrijf dat alles in huis heeft; bouw, installatie en afbouw.

 

Een beetje mooier

Steiger B doneerde aan UAF € 25,- voor elke starter die in 2021 via Steiger B aan het werk is gegaan. ‘Dat kan zijn in een vaste functie bij een opdrachtgever of in een interim opdracht. In 2021 ging dat om 115 starters. Wij vinden het werk van UAF een prachtige manier om de wereld een beetje mooier te maken’, aldus Hans.