Het zoekprofiel is niet meer leidend

Het zoekprofiel is niet meer leidend

‘Actium zocht een opzichter nieuwbouw met ervaring in een soortgelijke functie’, vertelt Mireille Hanselman, adviseur woningcorporaties bij Steiger B. ‘Marcel Westerveen solliciteerde. Hij heeft MTS Bouwkunde gedaan. Maar daarna is hij aan het werk gegaan in een hele andere tak van sport’. Marcel werkte als operations manager bij GoHammerhead. ‘Dit bedrijf organiseert het vervoer van gasten naar evenementen in de hele wereld. Mijn expertise lag vooral in de Formule 1’, vertelt Marcel.

 

Overtuigd

‘Mijn collega Heleen en ik waren onder de indruk van het cv en de motivatie van Marcel’, aldus Mireille. ‘Een gesprek overtuigde ons helemaal van zijn kwaliteiten. Dus wij hebben hem voorgesteld bij Actium. Wilfred Joustra zag ook in Marcel wat wij in hem zagen. Door zijn gebrek aan ervaring was Marcel als opzichter nieuwbouw niet snel inzetbaar. Daarvoor heeft Actium een andere kandidaat van ons aangenomen. Voor Marcel hebben ze een functie gecreëerd Hij werkt nu 1 dag in de week voor Actium. Vanaf september gaat hij fulltime aan de slag.

 

Omgekeerd denken

‘Normaal is het profiel leidend en of je daar iemand aan kan koppelen. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn we omgekeerd gaan denken’, vertelt Wilfred. ‘We proberen potentiële medewerkers aan ons te binden. Samen verkennen we of we bij elkaar passen en of Actium interessant werk kan bieden. Marcel heeft in de Formule 1 geleerd om op verschillende plekken snel samen te werken om tot resultaten te komen. Dat organisatietalent hebben wij nodig. We zijn nu een maand of vier onderweg. Ik denk voor Marcel aan een functie als gebiedsregisseur of gebiedsmanager. Hij gaat dan ons programma vastgoedonderhoud, nieuwbouw en renovatie coördineren. Ik weet zeker dat dit een succes wordt en dat Marcel een leuke job voor zichzelf weet samen te stellen’.

 

De tijd nemen

‘Collega’s nemen uitgebreid de tijd om te vertellen over hun werk bij Actium’, zegt Marcel. ‘Dit helpt mij enorm om de organisatie en het werkveld te leren kennen. Ik krijg een goed beeld van de uitdagingen waar Actium voor staat en welke rol ik daarin kan vervullen. Ik heb er ontzettend veel zin in om per september fulltime aan de slag te gaan’.