“Hoe groter het bedrijf wordt, hoe meer mogelijkheden er zijn”

“Hoe groter het bedrijf wordt, hoe meer mogelijkheden er zijn.”

Niet verrast, wel enthousiast over de fusie

We vroegen Catherine naar haar eerste reactie op de fusie met RadarPersoneel. “Mijn eerste reactie? Ik was direct enthousiast! We waren al een tijdje op zoek naar een samenwerking die het mogelijk maakte om meer voor onze kandidaten en opdrachtgevers te betekenen. Er liepen al eens gesprekken met een partij waarmee de klik erg goed was. Later bleek dit RadarPersoneel te zijn. Onverwachts was de fusie dus niet, maar wel erg leuk!”

 

Ruimte en vrijheid in samenwerking

“Qua verandering in werkzaamheden merk ik nog niet zo veel.”, antwoordt Catherine op de vraag of hierin al wat is veranderd door de fusie. “Wel is de verschuiving in het management te merken. Andrea van RadarPersoneel is mijn leidinggevende geworden, en ik vind het fijn om te merken dat er ruimte en vrijheid is in hoe we met elkaar gaan samenwerken. Je komt met twee bedrijfsculturen samen, dus je moet wel kijken naar wat iedereen prettig vindt qua werkstijl. Maar dit gaat tot nu toe erg goed!”

 

Veranderingen en kansen voor opdrachtgevers en kandidaten

“Vanuit mijn rol als adviseur kinderopvang sta ik veel in contact met kinderopvangorganisaties. Bij deze organisaties vind ik het fijn om de fusie te benoemen.” De fusie is volgens Catherine namelijk erg interessant voor deze organisaties, maar ook voor kandidaten. “We hebben nu een breder aanbod in dienstverlening, doordat jeugdzorg en zorg & welzijn door RadarPersoneel erbij zijn gekomen. Hierdoor kan er ten eerste een betere samenwerking ontstaan tussen partijen met wie wij werken. Dit kan in bepaalde situaties nuttig zijn, zoals bij kinderen met een specifieke hulpvraag. Ten tweede kunnen we kandidaten nog beter plaatsen, bijvoorbeeld wanneer er overlap is in hun profiel. Al met al kunnen we dus nog meer betekenen voor de organisaties en kandidaten met wie we werken.”

 

 

Nieuwe persoonlijke mogelijkheden

“Deze fusie is voor mij extra interessant, omdat ik al een achtergrond heb in de jeugdhulpverlening. RadarPersoneel was overwegend actief in de jeugdzorg, dus het is leuk dat dit nu weer op mijn pad komt. Ik werk nu al bijna 11 jaar bij Steiger B, en was de eerste werknemer van het bedrijf. Door deze fusie kan ik ontdekken welke rollen nog meer bij mij passen. Ik ben al vertrouwenspersoon bij Steiger B, en ik houd mij bezig met diversiteit. Wie weet kan ik mij ook met andere activiteiten bezighouden. Want hoe groter een bedrijf wordt, hoe meer mogelijkheden er zijn. Nieuwe mogelijkheden die ik door deze fusie mag ontdekken.”

 

De fusie zorgt volgens Catherine dus voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor zowel haar, als haar collega’s, de organisaties met wie Steiger B werkt en de kandidaten die worden geplaatst. Dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling voor alle partijen!

Ben je benieuwd naar hoe de fusie van RadarPersoneel en Steiger B wordt ervaren door andere medewerkers? Lees dan de interviews met Andrea Veerman (oprichter en directeur van RadarPersoneelsdiensten), Gertjan Versteeg (adviseur woningcorporaties) en Tosca Gordijn (recruiter en coördinator backoffice).