Webredacteur neemt afscheid

Webredacteur neemt afscheid

Stoomcursus

Voor de goede orde, haar collega’s bij Steiger B kennen Julia maar al te goed. Iedereen binnen de organisatie heeft wel een stoomcursusje communicatie van haar gekregen. “Mijn primaire opdracht was om ervoor te zorgen dat er met enige regelmaat nieuwsberichten vanuit de organisatie verschenen. Tot dan toe was niet iedereen gewend om daarover na te denken en goede onderwerpen aan te leveren. Maar de aanhouder wint, steeds vaker kwamen ze met leuke invalshoeken. Tegenwoordig is het voor alle medewerkers vanzelfsprekend om op gezette tijden voor een artikeltje te zorgen. Een vergelijkbaar pad hebben we met LinkedIn bewandeld. In het begin moest ik het behoorlijk aanzwengelen, nu loopt dat eigenlijk helemaal vanzelf. Daardoor is het aantal volgers van de LinkedIn-pagina van Steiger B inmiddels gegroeid van een paar honderd naar drieënhalf duizend.”

 

Opvoeden

“Gaandeweg heb ik het team ook een beetje mogen opvoeden in hun manier van schrijven. Ik ben steeds blijven hameren op heldere taal, korte zinnen, zonder afkortingen of jargon, met actieve zinsconstructies. En voor mij was het dan weer een eer en genoegen om iedere keer even in het (professionele) leven te duiken van een kandidaat, een opdrachtgever of een collega van Steiger B. Het was mooi om de groei van Steiger B van nabij mee te maken, met telkens weer nieuwe en bevlogen mensen die aanhaken.”

 

(Te) volle agenda

En nu is het dus tijd voor iets anders. Julia had al eerder bedacht dat ze wat minder wilde gaan werken. Toen ze begin 2022 een vaste baan kreeg bij de gemeente Amsterdam, bleef er voor Steiger B helaas onvoldoende tijd over in haar agenda. Mede omdat ze ook nog een boerderij heeft in Frankrijk, samen met haar man. “Hij is daar hobbyboer, en ik kan prima online vanuit Frankrijk werken. De omgeving is daar zo prachtig! Bovendien hebben we een moestuin, een heerlijke tuin en twee geiten, zes schapen en vijftig kippen om ons gezelschap te houden. Dan blijkt tijd toch een kostbaar goed. Natuurlijk blijf ik Steiger B wel volgen en ik wens het team het allerbeste. En wie weet, ga ik in de toekomst toch weer freelancen en kan ik via Steiger B een leuke klus bij een opdrachtgever doen.”

 

De artikelen van Julia zijn nog altijd terug te vinden in het archief op de website.